locsoló rendszer

Szórófejes locsoló rendszer időzítővel

2021-09-02

Eleget tenni a kert öntözésének sokszor igazi kihívást jelenthet. A nyaralás, az elfoglaltságok és a változó időjárási viszonyok miatt a virágok, a gyep és cserjék szomjasak maradhatnak. De a locsoló rendszer megoldja ezt a gyakori problémát. A szórófejes öntözés egy olyan tömlőkből, fúvókákból, sprinklerekből, csövekből álló szerkezet, ami a megfelelő mennyiségű vizet juttat el minden növényhez, így segítve elkerülni mind az alul-, mind a túlöntözést.

A legjobb modern locsoló rendszer időzítő segítségével működik, így automatikusan öntöznek, ráadásul könnyen telepíthető és karbantartható. A szórófejekkel működő berendezés több különböző sugarú fúvókát igényel. A kert kialakításától és igényeitől függően, néhány jobban illeszkedik. Mielőtt megpróbálná önállóan megtervezni a locsoló rendszert, mindenképpen érdemes megismerkednie a manapság elérhető szórófej változatokkal és alaposan megfontolnia az egyes sprinklerek erősségeit és gyengeségeit. Ha tanácsra van szüksége, bátran forduljon hozzánk!

Mire kell koncentrálni az öntözőrendszer tervezésnél?

Ha megismerkedett a különböző típusú szórófejekkel, akkor ideje a kert ideális vízellátásának kialakítására összpontosítani. Az öntözőrendszer tervezés során érdemes számításba vennie a kert méretét és típusát, valamint a talaj típusát és egyéb tényezőket. A kert mérete határozza meg a szerkezet konfigurációját és a szükséges készletet. Kisebb kertek esetében gyakran elegendő egyetlen készlet a hatékony sprinkleres öntözőrendszer tervezéshez és telepítéséhez.

A nagyobb kertek további csöveket és szórófejeket igényelhetnek. Még azt is tapasztalhatja, hogy jobban jár két különálló rendszerrel, amelyek más-más időpontokban futnak a kert különböző pontjain. Amint ez tisztázódott, ideje foglalkozni a növényekkel! Az egyes növényfajok eltérő mennyiségű vizet igényelnek. Ez természetesen attól függ, hogy mit termeszt. A szórófejes locsolás egyik nagy értéke, hogy meglehetősen rugalmas. Ha az öntözőrendszer tervezés helyesen történik, egyetlen rendszer sokféle növényt öntözhet.