polikarbonát terasz árnyékolás

Polikarbonát terasz árnyékolás a komfortérzet emelésért

2021-10-23

A teraszok tetőszerkezetének vagy pergoláinak megálmodása nehéz döntések elé állíthatja Önt. Teljes árnyékot szeretne, elég hideg van ahhoz, hogy egy 4 évszakos „napozótermet” indokoljon? Ezek a gondolatok sokszor arra ösztönzik az embert, hogy a polikarbonát terasz árnyékolás lehetőséget válassza. Ezeket a tetőfedő paneleket úgy tervezték, hogy védelmet nyújtsanak az UV-sugarak ellen, miközben az életerőt adó napsugarakat beengedik.

Sok háztulajdonos szereti a polikarbonát terasz árnyékolás nyújtotta esztétikai és egyéb előnyöket, elvégre az anyag óriásit lépett előre a régi idők tetőfedéseihez képest. Mások mégis problémákat látnak ebben a modern tetőfedő rendszerben a szabadtéri tevékenységekhez. Egyes polikarbonát teraszburkolatok szigetelnek, az alsó és a felső panelek között rekedt láthatatlan levegő miatt. Ez azonban nem jelent akkora szigetelési védelmet, mint amekkorát a habszigetelést használó más modelleknél kap. Ennek ellenére, a polikarbonát terasz árnyékolás igen népszerű megoldás.

Ezekkel a költségekkel kell számolnia, ha a hidegben egy új helyiséget szeretne

A télikert árak bizony magasra rúghatnak, de az építése növeli az otthona értékét és egész évben zöld oázist biztosít. A költségeket azonban nem szabad alábecsülni. Sok lakástulajdonos álmodik egy ilyen helyiség kialakításáról. Nemcsak egész évben nyújt „udvari” érzést, hanem további teret is teremt. Mielőtt elkezdené a tervezést, el kell döntenie, hogy milyen típust szeretne. Alapvetően különbséget kell tenni hideg és fűtött, élő között, így a télikert árak között is.

Míg az előbbi csak időjárásvédelemre és a növények téli tárolására szolgál, addig az élő típusú méltó a nevéhez és egész évben kiegészítő élettérként használható. Emiatt különleges szigetelési, fűtési, szellőzési és árnyékolási koncepciót igényel, tehát a télikert árak ilyenkor magasabbak. Ha saját maga szeretné megépíteni, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy a nagyobb ráfordítással járó munkálat is több időt vesz igénybe és a télikert árak is a magasba szökhetnek.