Hogy hol találkozhatunk konténerépületekkel?

2018-05-21

Akik hallják, hogy mivel foglalkozom, gyakran kérdezik, hogy kiknek van szükségük új irodakonténer, vagy szaniter konténer kölcsönzésre Magyarországon, hiszen nagyon keveset lehet itthon látni ezekből.
Ilyenkor természetesen elmondom, hogy bár itthon még kevesen ismerik az ilyen eszközökben rejlő lehetőségeket és valóban egyedi, különleges új irodakonténer nem sok van használatban az országban, azért nagyobb vállalkozások, vagy egy-egy kieső helyen lévő, vagy hosszabb ideig tartó építkezés esetében itthon is előszeretettel választják a szaniter konténer kölcsönzést.
Persze nem nehéz olyan példát mondanom, ahol ilyenekkel találkozhatnak a kíváncsiskodók, hiszen a városban több helyen is találkozhatunk olyan építkezéssel, ahol ma is használják a konténerépületek nyújtotta kényelmet és egyszerűséget, csak ez valahogy nem tűnik fel a járókelők számára.
Természetesen ezek az ideiglenesen bérelt konténerek általában nem a legszebbek, legkülönlegesebbek, de a célnak megfelelnek.
Ami számunkra kicsit szomorú és szeretnénk rajta változtatni, az az, hogy itthon a konténerlakásokat ezekkel az ipari célra használt konténerekkel azonosítják, és így egyelőre még nem tud elterjedni a valóban csodálatos, egyedi lakókonténerek világa a civil életben.