szauna

A szaunázás hatékonysága a gyakoriságában rejlik

2017-11-07

A testünk felépítése összetett és bonyolult, ráadásul egymással szoros összefüggésben állnak a rendszerek és szervek. Ebből kiindulva, ha valami pozitív hatás éri, akkor azt a testünk meghálálja. A szaunázás rendkívüli hatékonysága is ebben keresendő, mert a meleg egy sor pozitív folyamatot indít be a szervezetünkbe.

A levegő hőmérsékletének drasztikus megemelkedése egyfajta mesterséges lázat produkál a testünkben, ami kivált további kedvező hatásokat. Ezért minél gyakoribb a szaunázás, annál gyakrabban tesszük ki magunkat a csodálatos hatásoknak. A felgyülemlett méreganyagok ilyenkor kiürülnek a testünkből, ami belsőleg és külsőleg is eredményes.

Ami szinte azonnal észrevehető az a bőr megtisztulása és szépsége, mert a pórusok kitágulnak. Az intenzív izzadás, verejtékezés olykor kellemetlen lehet, de biztosan nem a szaunában. Ha mégis kellemetlen számunkra megosztani másokkal mindezt, akkor vegyünk saját kabint, hogy a szaunázás élménye és hatása annyiszor ismétlődjön meg, ahányszor csak szeretnénk, mert testünk meghálálja!