A fűtés klíma és a gyors hőcsere

2016-10-16

Mennyire könnyű is lenne, ha a fűtési és hűtési gondjait is megoldhatná egy csapásra! A fűtés klíma pontosan ezt a lehetőséget ajánlja fel a vásárlói számára. Ugyanis nem lesz szüksége két külön gépezet beszerelésére az otthonába, hiszen egy berendezés is csodásan el tudja látni majd a feladatot. Nyári hőségben átlagos klímarendszerként működik a fűtés klíma, a tőle elvárható legnagyobb hatékonysággal.

Télen viszont át lehet kapcsolni a rendszert fűtési opcióra. Ez azt jelenti, hogy a beszivattyúzott levegőt nem hűteni fogja, hanem felmelegíti és úgy juttatja be a helységbe.

Ezzel a módszerrel sok fűtőrendszert elkerül a levegő felmelegítésének gyorsaságában, ugyanis a ventillátorai meggyorsítják a levegő bejutásának folyamatát. A működésbe lépést követően szinte rögtön érezhető a változás a levegő hőmérsékletén. Természetesen a legtöbb fűtés klíma lehetővé teszi azt is, hogy szabályozva legyen a levegő forgatása, ezáltal nem lesz olyan nagy a hőfok ingadozása. Ez az opció azoknak hasznos, akik erre érzékenyek.