bölcsességfog műtét

A bölcsességfog műtét gyakorisága napjainkban

2017-10-07

Az ilyen rágócsontok eltávolítására egyáltalán nem ritkán kerül sor tökéletesen egészséges fogazatú embereknél is, amennyiben ezek panaszt okoznak. A bölcsességfog műtét nemcsak akkor szükséges, ha szuvas az adott darab, vagy tömött, esetleg törött. A legtöbb alkalommal maguk a fogak teljesen egészségesek, azonban az állcsontban nincsen elegendő helye nekik, így torlódást, szuvasodást idézhetnek elő a szomszédos darabokban, vagy feszítést, gyulladást, csontfelszívódást váltanak ki a környező szövetekben.

A bölcsességfog műtét ezért a környező szövetek megóvása érdekében elmaradhatatlan. Ezért az ilyen rágócsontok eltávolítását minden esetben megelőzi az állapotfelmérés. Erre a beavatkozásra mind a pácienseknek, mind az orvosoknak fel kell készülnie, testben, műtéti technikában és lélekben egyaránt. Erősen gyulladt beavatkozás esetén első alkalommal az orvos antibiotikumot írhat elő, hogy a gyulladás valamennyit csökkenjen az esetleges beavatkozás idejére.

A bölcsességfog műtét idejére a gyulladt rágócsont környezete nehezen érzésteleníthető, így ilyen állapotban az operáció csak nagyon ritkán végezhető. Pótlásról akkor lehet szó, ha egy adott rágócsont helyreállítása töméssel már nem oldható meg. Ahogy az ember öregszik, egyre nagyobb az esélye annak, hogy a fogai állapota romlik. A teljes felső fogsor ára igen változó. Ennek a kellemetlen problémának oka lehet genetikai tényező, betegség, túl sok fogyasztott sav, cukorsavas ételek, vagy hiányos pótlás. A rágócsontok hiányát nem szabad félvállról venni, hiszen nemcsak elcsúfítja a mosolyt, hanem komoly gondokat okozhat hosszútávon. A teljes felső fogsor ára attól is függ, hogy milyen anyagból állíttatja azt elő.

A kellő darabok hiánya kihathat az arcformára és természetesen ezzel együtt az önbizalomra is. A teljes felső fogsor ára bármennyi is legyen, elkészíttetése elmaradhatatlan, mivel az esztétikum mindenképpen nagyon fontos, legyen szó magánéletről, munkahelyről, vagy csak az egyszerű hétköznapokról. A szép mosolynak nincs ára.